TennisClub Born

 

PIRAMIDE COMPETITIE IS VAN START!


De 1e Piramide Competitie van TC Born officieel begonnen! In deze nieuwe variant op de clubkampioenschappen hebben we als organisatie geprobeerd om een iets ander spelelement dan normaal toe te voegen.
De Piramide Competitie gaat van start met 26 inschrijvingen bij de heren, verdeeld over een A en een B-poule. Bij de dames was de animo helaas een stuk minder. Met slechts 6 inschrijvingen hebben we dan ook moeten besluiten de Piramide Competitie voor de dames niet door te laten gaan. 

Zoals gezegd zijn de heren verdeeld over twee poules (piramides). Het doel van deze competitie is om aan het eind van de speelperiode (halverwege september) op één van de bovenste drie plekken (de eerste twee rijen van de piramide) te staan. Dit geeft sowieso recht op een plek in de halve finale. Degene die helemaal bovenaan in de piramide is geëindigd is al zeker van een finaleplaats.


SPELREGELS
De piramide is verdeeld in verschillende lagen. Binnen de piramide kun je alléén een speler uitdagen voor een wedstrijd die direct een laag hoger (of lager) staat dan jijzelf. Mocht jij de wedstrijd winnen van een speler die hoger staat, neem jij zijn plaats in op de hogere laag. Verlies je de wedstrijd, maar stond je toch al een laag onder deze speler, verandert er niets binnen de piramide.
Het kan dus zijn dat jijzelf wordt uitgedaagd door een speler die direct onder jou in de piramide staat. Mocht jij deze wedstrijd verliezen, schuif je een plekje naar beneden in de piramide. In principe is het mogelijk om deze speler opnieuw uit te dagen om revanche te nemen en je ‘oude’ positie binnen de piramide weer in te nemen. Let op; een gelijkspel is nooit mogelijk.

In het kort:
Uitdagen van een speler uitsluitend iemand die een laag direct boven of onder jou staat
Kijk direct voor het uitdagen van een speler naar de actuele piramide, deze kan iedere dag veranderen!
Het is belangrijk om direct na het spelen van de wedstrijd de uitslag door te geven via de site, zo houden we de piramide up-to-date
Speeltijd van de wedstrijden bedraagt 60 minuten, inclusief inspelen
Bij een gelijke stand na 60 minuten zal een beslissende game worden gespeeld. Voor deze game mag opnieuw getost worden om de serverende speler te bepalen. Een gelijkspel is in deze competitie NIET mogelijk!
Plan geen twee wedstrijden vooruit, de piramide kan tegen de tweede wedstrijd alweer veranderd zijn!
Je kunt contact opnemen met de organisatie (Luc Meeks en Robin Smeets) wanneer nog iets niet helemaal duidelijk is of wanneer je andere vragen, opmerkingen of suggesties hebt.
Veel succes en vooral plezier met de nieuwe Piramide Competitie!