You are not connected. The newsletter may include some user information, so they may not be displayed correctly.

Nieuwsflits 241002

Nieuwsflits 241002

 

‍Nieuwsflits


‍241002


I‍nhoud 

 

Aankondiging Algemene Ledenvergadering

 

Ledeninformatie inzake toekomst TC Born en Het Anker

 

 

Vooraankondiging

 

ALGEMENE LEDENVERGADERING


Op vrijdag 29 november 2024 om 19.30uur


Het bestuur wil graag dat zoveel mogelijk leden meedenken en mee beslissen tijdens de Algemene Ledenvereniging. Samen met jullie willen we op een constructieve manier de toekomst van onze tennisclub vormgeven. Tijdens de ALV zullen we zeker terugblikken op het afgelopen jaar, maar meer nog willen we de behoeftes, vragen en ideeën van onze leden bespreken. Zodat wij als bestuur ons beleid daar ook op kunnen afstemmen. 
Wij verzoeken jullie dan ook daar nu al over na te denken. 


De formele oproeping geschiedt digitaal aan de email-adressen van alle leden met inachtneming van een termijn van ten minste veertien dagen. Bij de oproeping worden de te behandelen onderwerpen vermeld. 


Jullie inbreng wordt zeer gewaardeerd. 
 

Ledeninformatie inzake toekomst Het Anker en TC Born


Beste leden,  
 
Als bestuur van TC Born realiseren wij ons dat berichten in de media en de raadsinformatiebrief van september j.l. met betrekking tot de toekomst van sportcomplex Het Anker tot bezorgdheid leiden. De onderhandelingen tussen de gemeente en De Witse BV over de aankoop van het sportcomplex verlopen moeizaam. Het is onduidelijk of de gemeente vanaf 1 januari 2025 eigenaar is van Het Anker. Daardoor is het ook onzeker of de verenigingen na die datum hier nog kunnen blijven sporten. De gemeente onderzoekt thans de mogelijkheden om (tijdelijk) alternatieve locaties aan te bieden. Zo wil de gemeente ervoor zorgen dat we als TC Born volgend jaar toch kunnen blijven tennissen, ook als dat (tijdelijk) niet meer mogelijk is op sportpark Het Anker.   
 
Eind 2023 stemden onze leden in meerderheid voor het voortbestaan van TC Born. Samen hebben we de schouders eronder gezet en blikken we nu terug op een mooi tennisjaar. Ondanks onduidelijkheid over de toekomst van sportcomplex Het Anker en daarmee gepaard gaande onzekerheid over ons tennispark, is ons ledental in 2024 weer toegenomen. Na het ledenverlies van 35% begin dit jaar, zijn we weer met 22% gegroeid, hetgeen bewijst dat we in staat zijn jeugd en senioren enthousiast te maken voor de tennissport. Het huidige bestuur zal op korte termijn NIET voorstellen om de club op te heffen. Wij hebben de ambitie om de tennissport voor de kerkdorpen Born, Buchten en Holtum te behouden voor de jeugd en de senioren. Ons beleid richten we op de toekomst van TC Born, ook als we tijdelijk geen eigen banen hebben. Voor het voortbestaan van TC Born is ons ledental van cruciaal belang. Daarom vragen wij ook aan jullie de bereidheid om de club te blijven ondersteunen en lid te blijven van TC Born.   
 
Samen met de gemeente onderzoeken we hoe we onze junioren en senioren het beste kunnen faciliteren. Tijdens een gezamenlijk overleg op 25 september jl. bleek de gemeente positief gestemd over het vinden van een oplossing. We willen echter ook graag weten hoe onze leden denken over mogelijke uitwijkplannen. Binnenkort sturen we een kleine vragenlijst om te inventariseren welke keuze jullie waarschijnlijk gaan maken zodra de tijdelijke uitwijkplannen van de gemeente daadwerkelijk aan de orde zijn.  
  
Om de toekomst van TC Born te borgen, hechten zowel de gemeente als het bestuur aan een goede communicatie. Om deze reden hebben we een vertegenwoordiger van de gemeente uitgenodigd om aan te sluiten op onze komende ALV. Uiteraard kunnen we ook nog samen discussiëren op de geplande Algemene Leden Vergadering op 29 november 2024.   
 
De uiteindelijke keuze is aan de Algemene Leden Vergadering en elk afzonderlijk lid kan uiteraard zijn eigen keuze maken. Maar we hopen dat jullie allemaal blijven gaan voor TC Born.  
 
Ideeën en suggesties zijn welkom op onze besloten facebook pagina of in de WhatsApp klankbordgroep. Een mail sturen aan een bestuurslid kan natuurlijk ook altijd.   
 
Namens het bestuur TC Born,  
Harry Verjans, voorzitter.