Tennis Club Born

Hoe draai ik een goede kantine dienst?

  • Zorg de dag voor je kantinedienst dat je even contact legt met het lid dat de dag ervoor dienst heeft zodat je even afspreekt hoe jullie het tasje met de bonnen en het pinautomaat en sleutels doorgeeft.
  • Wees op tijd en zorg dat de kantine ook om 19 uur open is.
  • Check even of het blauwe lampje brand zodat er geen alarm meer op de kantine staat; brandt het rode lampje dan even met de key erlangs.
  • Leg ons pinautomaat aan de stroom zodat hij nooit leeg is.
  • Lees eens het handboek van de kantine dienst door aan het begin van de dienst want daar staan heel veel nuttige en noodzakelijke tips in.
  • Vul de koelkasten bij volgens het aanwezige vulschema wat betekent eerst de oude flesjes eruit en achterin de nieuwe flesjes zetten en dan weer de oude flesjes erin stoppen. Geen flesjes door elkaar zetten omdat de krat dan leeg is. Flesjes in de koelkast in de keuken graag daar laten staan en niet in de andere koelingen zetten.
  • Voor de lege flesjes staan kratten in de keuken en blauwe krat is voor fris en bruine krat voor bier. Affligem flesjes in de doos naast de kratten zetten want die ruimt Jo dan zelf daarna op. Desperado flesjes in de doos van het glas zetten. Is deze doos vol dan staat bij Het Anker een gele glasbak. Het is ook de bedoeling dat de rietjes uit de flesjes worden gehaald wat een kleine moeite is.
  • Voor de pinda’s hebben we speciale flesjes met smalle hals om te voorkomen dat iedereen met zijn handen in een kommetje zit; wat niet iedereen echt smakelijk vindt. Voor deze pinda flesjes hebben we zelfs een speciale afwasborstel gekocht om deze af te wassen en dan blijven ze ook hygiënisch schoon.
  • Aan het einde van de bardienst is het de bedoeling dat je de bar, druipbladen, tapkranen en spoelbak met een warm sopje afwast en met schoon warm water afwast en afdroogt met een droogdoek. En de beide afvoeren met kokend water doorspoelt. Alleen zo voorkomen we dat er onhygiënische toestanden ontstaan als vastzittende druipbladen etc.
  • Vraag zeker als je een vrouw bent aan de laatste leden op het terras of ze even op je wachten zodat jullie samen kunnen sluiten en er geen onveilig gevoel kan ontstaan doordat men alleen in het donker moet afsluiten.

 

Gebruik van de keuken:

  • Het is niet de bedoeling dat restanten van een vlaai, kaas en worst etc in de koelkasten of vriezer blijven liggen want dan moet een ander ze de dagen erna weer opruimen. Dus je neemt het eten mee en de resten neem je weer mee naar huis of je gooit het in de afvalbak. De afvalzak vervang je netjes voordat je naar huis gaat en gooit deze in de grote afvalbak links naast de heren kleedkamers.
  • Natuurlijk doen jullie de afwas voor je eigen team en de tegenstander en je zorgt dat het aanrechtblad opgeruimd is.
  • Droogdoeken, handdoeken worden niet gebruikt om de vloer mee schoon te maken na iets gemorst te hebben. Deze krijgen wij niet meer schoongewassen en moeten dus weggegooid worden. We hebben gele doekjes voor zulke voorvallen dus gebruik die ook daarvoor.

Tot slot heb je nog vragen over de kantinedienst neem dan contact op met Jo Winkelmolen.